Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

είναι γεγονός

Μια από τις σημαντικοτερες  ημέρες  στην ιστορία της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικων

Είναι πια πραγματικό γεγονός απο σήμερα στην σχολή μας υπάρχουν και μαθητές 3ου έτους
Ο πρώτος Αρχηγός 3ης Τάξης Σπουδαστών της νέας Σχολής 3 ετούς φοίτησης.



Το επόμενο  βήμα που θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην αναβάθμισή της σχολής μας  πρέπει να είναι  η αποφοίτηση με τον βαθμό του Επιλοχία , μια και πλεον η διαφορα με στην ΣΣΕ είναι μόνο ένα έτος και νομίζω δεν δικαιολογεί πια την απόσταση των 4 βαθμών που υπάρχει  . 

6 σχόλια:

  1. Φέτος η τάξη ΣΜΥ 1984 συμπληρώνει 35 χρόνια και ήταν η πρώτη ταξη διετούς φοίτησης στην σχολή και παραδίδει στα νέα στελέχη της τριετούς φοίτησης. Καλή σταδιοδρομία να έχουν εμείς με τους δικούς μας αγώνες τους φτάσαμε μέχρι συνταγματάρχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον Αλχίες!!!! Και όχι πάνω από 3 έτη παραμονής στους βαθμούς Αλχία - Ανθστή.
    Δημ. Γιαννόπουλος
    Τάξη 1987

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΑΘΜΟ. ΣΤΑ 3 ΕΠΙΛΟΧΙΕΣ, ΣΤΑ 6 ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 12 ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ

      Διαγραφή
  3. Εδώ ο κόσμος χάνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατα την άποψη μου, θα πρέπει να αποφοιτούν τουλάχιστον με το βαθμό του Αλχία τον οποίο φέρει και ο Αρχηγός της Σχολής, διότι 6 χρόνια στο βαθμό του Αλχία και 5 του Ανθστή, ήτοι 11 χρόνια, είναι αρκετά για να ισοσταθμίσουν τη διαφορά του 1 χρόνου φοίτησης με τη ΣΣΕ , από τη στιγμή που ο βαθμός του Λχια - Επχια έχει καλυφθεί κατά ένα μεγάλο μέρος από τους ΕΜΘ - ΕΠΟΠ. Πιστεύω ότι η συνέχιση αποφοίτησης με το βαθμό του Λχία ή ενδεχομένως του Επχία, παρότι η Σχολή με την τριετή φοίτηση αναβαθμίζεται, ο ρόλος και τα καθήκοντα του Μονίμου Υπξκου με τους παραπάνω βαθμούς θα υποβαθμιστούν.

    Χρ.Καπούλας
    ΣΜΥ 94

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω την αποψη ότι οι αποφοιτοι της ΣΜΥ θα πρεπει να αποφοιτουν με το βαθμο του Επιλοχια.Αυτη θα ηταν πραγματικη αναβάθμιση της Σχολης, της οποιας το επιπεδο της παρεχομενης εκπαιδευσης είναι πλεον πολύ υψηλο.Θα πρεπει επισης να διευθετηθεί κατά τη γνωμη μου και το θεμα των ΔΕΑ (εφεδροι Αξιωματικοι) σε σχεση με τα στελεχη της ΣΜΥ.Δε μπορει για παραδειγμα ενας ΔΕΑ αποφοιτος Λυκειου με μια εκπαιδευση λιγων μηνων να προισταται ενός εμπειρου Επιλοχια με 6-7 χρονια υπηρεσιας και αποφοιτου Ανωτερης στρ. σχολης.Ο ΔΕΑ πιστευω πως πρεπει να διοικει μονο εφεδρους.Δε ξερω αν συμφωνειτε , αλλα νομιζω πως θα ηταν δικαιο και ωφελιμότερο για το Στρατευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή